Sega havrekakor med russin

Jag älskar havrekakor och efter lite exprementerande med ett recpet har jag kommit fram till att denna kombination är bäst för lite sega havrekakor. De som är bra med dessa kakor är att ofta har man alla ingredienser hemma och på mindre än en timme har man hunnit både bakat, gräddat och diskat!

Antal: ca 35 st

Ingredienser:

* 250 g smör, rumsvarmt
* 3 dl socker
* 1 ägg
* 2 tsk bakpulver
* 3 ½ dl havregryn
* 2 dl russin
* 4 dl vetemjöl

Gör så här:

1. Låt matfettet bli rumsvarmt.

2. Rör matfett och sockret till en jämn smet, gärna med elvisp.

3. Tillsätt ägget och bakpulver och rör till en jämn smet.

4. Tillsätt havregryn, russin, och vetemjöl och blanda till en jämn smet.

5. Klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper, en halvcentimeter tjocka och fyra centimeter i diameter, dvs ca en rågad matsked. Inte alltför tätt eftersom de flyter ut endel under gräddningen, 6 st på varje plåt är lagom.

6. Grädda kakorna mitt i ugnen i 200 grader i 7-9 minuter.

De är så goda så att det finns en risk att man äter upp hälften precis när de svalnat så frys in några på en gång så att de räcker mer än en kväll!

No comments:

Post a Comment