Raggmunkar med hemmagjord lingonsylt

Ingredienser:

10 potatisar
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 nypa socker
vitpeppar
4 dl mjölk
1 ägg
4 msk smör
matolja
lingonsylt till servering

Tillagning:
1. Blanda vetemjöl, salt, socker, peppar och lite av mjölken till en jämn smet.

2. Tillsätt resten av mjölken och ägget, lätt uppvispat.

3. Skala och skölj potatisen. Riv den grovt på ett rivjärn eller i en matberedare. Krama ur så mycket vätska som möjligt genom att lägga potatismassan i en sil och pressa med en träslev.

4. Blanda ner potatisen i äggsmeten.

5. Bryn lite olja i en stekpanna. Klicka i ett par matskedar av smeten och bred ut den i stekpannan med hjälp av en stekspade. Klicka i smör runt om. Grädda raggmunkarna gyllenbruna på båda sidorna.

Servera med lingonsylt!

Detta recept är hämtat från www.recept.nu

No comments:

Post a Comment